3117 9416

Kristianslund 34B, 4000 Roskilde

Search Our Site

Nu var der gået 15 dage og Ole lå stadig bevidstsløs, og nu kunne jeg mærke at der dukkede andre problemer op.

Det var snart den sidste i måneden og regninger og husholdnings penge skulle flyttes fra den private konto til en fælleskonto. Fælleskontoen stod i vores begges navn men de private konto som de skulle flyttes fra stod jo i vores privat navn, det var ikke godt.

Man må jo ikke gå ind på hinandens private konto uden en fuldmagt.

Ole var en ordens mand så jeg kunne nemt finde hans NemId og koder, men da jeg talte med banken fik jeg at vide at det var strafbart at gå ind og flytte hans penge til fælleskontoen.

Vi havde flere gange talt om at vi skulle have lavet en “Fremtids fuldmagt” men det havde desværre KUN blevet ved snakken, det gav nu problemer. Vi var jo blevet gift bla. for at sikre hinanden hvis det skete den anden noget, men det fandt jeg så undervejs ud af at det var ikke sikkert nok, bagklog kan man jo altid være.

Jeg talte med en advokat og spurgte hvad jeg skulle gøre, hans råd var at jeg søgte et værgemål et værgemål lød skræmmende, fordi jeg regnede jo med at Ole ville vågne op og være sig selv til en vis grad. At søge et værgemål betyder jo at man fratager den anden all ret til at bestemme over sin økonomi og også personlige beslutninger, hvis det ligger i værgemålet. Der skal også siges at et værgemål kan ophæves igen når den man er værge for er rask igen.
Det var virkelig skræmmende, men hvad andre valg havde jeg?

Vores økonomi hang sammen på den måden at jeg betalte alle faste udgifter, dvs. der var ikke andet end en smule lomme penge tilbage når de faste var betalt. Ole stod for andre fællesudgifter, som mad ol. Hvis jeg ikke flyttede penge så kunne jeg vælge at enten sulte eller ikke betale husleje.

Jeg talte med Statsfovaltningen (som nu hedder Familieretshuset) og jeg skulle søge værgemål på den og den blanket, fint, men hvor lang er sagbehandlingstiden så spurgte jeg, SVAR…..hold nu fast…..6-7 MÅNEDER !!!!!!
Så blev jeg meget stille, jeg havde 3 dage til at finde ud af at få nogle penge ind på min konto. Det tog også lidt tid inden jeg fik taget mig helt sammen til at trykke på knappen send, det skal jeg ærligt indrømme.
Jeg gjorde så noget ulovligt, jeg skulle jo have noget at leve for.

Havde vi nu været fornuftige så havde vi fået lavet en ” Fremtids fuldmagt” for den havde allerede trådt i kraft da Ole fik hjerneblødningen.
Dette er kun starten på hørtler ifm Familieretshuset.

Kære Jer der læser dette gør jer selv og jeres familie den kæmpe tjeneste og hjælp…..LAV EN FREMTIDSFULDMAGT !